З метою попередження та недопущення випадків виробничого травматизму під час виконання посадових обов’язків працівниками суб’єкта господарювання харчової промисловості, за участю головного державного інспектора відділу з питань безпеки праці східного регіону управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області проведено моделювання подій нещасного випадку на робочому місці.
Працівник (формувальник тіста) суб’єкта господарювання харчової галузі під час виробничого процесу, а саме підготовки тістоділителя до роботи, діставав залишки тіста з різального органу при не повній його зупинці, без вимкнення електродвигуна. Приймальна лійка тістоділителя не була обладнана знімними захисними ґратами, що зблоковані з приводом, що забезпечують вимикання електродвигунів. Тим часом інший формувальник тіста з невідомих причин, увімкнув тістоділитель, що призвело до відсічення пальців правої руки у працівника, який здійснював санітарне чищення тістоділителя.
У ході заходу, за участю головного державного інспектора, керівника підприємства, фахівця з охорони праці, формувальників тіста, уповноваженої найманими працівниками особи з питань охорони праці, змоделювали дії постраждалого працівника, що призвели до нещасного випадку. Головний державний інспектор звернув увагу працівників підприємства на небезпечних факторах, які виникають під час експлуатації обладнання з виготовлення хліба та хлібобулочних виробів, проаналізували допущені порушення вимог безпеки, а саме чищення тістоділителя при повній зупинці різального органу та вимиканні електродвигунів.