Державної служби з питань праці
вул. Тетральна, 24, м. Кропивницький, 25006, п/с 1/37, тел./факс (0522) 32-04-30 e-mail: dsp@kr.dsp.gov.ua; zvern@kr.dsp.gov.ua
Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області надав працівникам та керівнику одного з ПТУ в Голованівському районі технічні консультації щодо створення та організації безпечної праці в харчоблоці (кухні).
Основна увага була наголошена на тому, що для попередження випадків травмування працівників мають бути розроблені інструкції з охорони праці на харчоблоці (кухні) для кожного працівника окремо і при виконанні робіт. Працівникам кухні необхідно чітко дотримуватися правил техніки безпеки, гігієни праці і санітарії, режиму роботи, правил пожежної та електробезпеки під час роботи з технологічним обладнанням.
Працівник кухні навчального закладу використовує під час роботи необхідне обладнання для приготування їжі учням навчального закладу. Електричне та газове обладнання потребує належної експлуатації та вивчення техніки безпеки при використанні жарочної шафи, електроплити, електромлинниці, водонагрівача.