У м. Світловодськ проведено моделювання події на робочому місці на підприємстві, яке виготовляє вироби із бетону

За участю головного державного інспектора управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області проведено моделювання події на робочому місці на підприємстві, яке виготовляє вироби з бетону, де стався нещасний випадок.

 Працівник (електрозварник ручного зварювання) під час встановлення вантажопідіймальним краном металоформи на вібростіл для укладання бетону отримав численні переломи ноги.

За участю головного державного інспектора, фахівця з охорони праці, посадових осіб структурних підрозділів підприємства та працівників формовочно-арматурного цеху змоделювали дії працівника, внаслідок яких стався нещасний випадок.

Фахівець Управління акцентував увагу на небезпечних факторах, які виникають під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин та механізмів, проаналізовано допущені порушення вимог НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» та інструкцій з охорони праці.

Приділено увагу необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків. Працівників підприємства ознайомлено зі статистикою нещасних випадків, які трапилися на підприємствах області, з причинами настання нещасних випадків та заходами щодо їх усунення, які застосували підприємства.

Також головний державний інспектор закликав працівників неухильно дотримуватися вимог інструкцій з охорони праці, не нехтувати особистою безпекою та виробничою дисципліною, обов’язково використовувати засоби індивідуального та колективного захисту, належно й відповідально ставитися до виконання посадових обов’язків.

Більше інформації на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)