Інформаційна кампанія «Виходь на світло на Світловодщині триває: обстежено ще 18 суб’єктів господарювання

За участю головного державного інспектора Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області проведені роз’яснювальні заходи у складі робочої групи з легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення працівників ще 18 суб’єктів господарювання сфери торгівлі, надання послуг та організації харчування Світловодської територіальної громади.

 Фахівець роз’яснила законодавчі аспекти працевлаштування неповнолітніх, звернула увагу на переваги офіційного працевлаштування, дотримання прав працівників з інвалідністю, протидію мобінгу на робочому місці.

Інспектор нагадала про відповідальність у разі порушення законодавства про працю, передбачену ст. 265 КЗпП України за використання неоформленої найманої праці, яка може сягати 240 тисяч гривень за використання праці одного неоформленого працівника. Це рівноцінно двом рокам виплати працівнику заробітної плати на рівні мінімальної (8000 грн) та сплаті усіх податків і зборів.

Фахівець наголосила, що легальна праця забезпечує стабільність і безпеку для працівників, а також сприяє зміцненню економічної стійкості країни.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)