Інформаційна робота щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання проведена у 52 суб’єктів господарювання медичної галузі

   Фахівці напрямку безпеки праці управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели у 52 суб’єктів господарювання інформаційну роботу на виконання окремого доручення Держаної служби України з питань праці з урахуванням листа Ради національної безпеки і оборони України щодо очікуваного сезонного зниження температури навколишнього середовища та наявної ситуації в енергетиці з метою попередження випадків пошкодження кисневого обладнання у закладах охорони здоров’я.

 

Було наголошено на дотримані правил безпеки при експлуатації кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів та іншого обладнання з медичним газом у закладах охорони здоров’я під час використання виробничого обладнання. Надано роботодавцям і працівникам рекомендації щодо удосконалення процесів обслуговування та експлуатації кисневого обладнання, щодо покращення систем безпеки та мінімізації ризиків у роботі. До заходів залучались спеціалісти служб охорони праці медичних закладів, особи, відповідальні за безпечну експлуатацію кисневого обладнання та інші, пов’язані з кисневим обладнанням інженерно-технічні та медичні працівники.

           Інформацію щодо проведених заходів внесено до форми «Системи постачання медичних газів».

  Учасникам заходів вручено інформаційні листи «Обережно кисень», «Пам’ятка щодо безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем».

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)