Фахівець Управління долучилася до організації роботи Коаліції «Кіровоградщина 1325»

Фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці взяла участь у робочій зустрічі з питань організації роботи Коаліції «Кіровоградщина 1325» в рамках реалізації в області резолюції Ради Безпеки ООН1325 «Жінки, мир, безпека». Зустріч проходила за ініціативи ГО «Територія успіху». Головна мета - сприяння тому, щоб жінки мали рівноправний доступ до процесів відновлення миру.

 Коаліція створена у травні 2023 року з метою моніторингу реалізації в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Безпекова ситуація, порівняно з 2021 роком, змінилась. Ми постали перед новими викликами. Зараз ми вже маємо говорити про жінок, як постраждалих, як жертв, і як активних учасників розбудови миру в Україні. Тому потрібно синхронізувати всі дифініції, плани, заходи, які проводяться в цьому напрямку. Для чого ця коаліція? Вся область об’єднана єдиною метою захисту прав і свобод наших людей. І безпосередньо жінок, які постраждали від російської агресії: військових, переселенок та тих, які зазнали різних психологічних стресів. Це коаліція центральної влади, громадських організацій, органів місцевого самоврядування. Важливість такої коаліції полягає в координації дій влади і громадськості для допомоги жінкам.

Учасники зустрічі обмінялися інформацією про проведену протягом літа роботу та про свій внесок у допомогу жертвам домашнього насильства та насильства, зумовленого гендерною ознакою.

Результатом зустрічі стала домовленість щодо спільної участі у акції «16 днів проти насильства», яка проводиться щороку в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)