Про психологічну допомогу працівникам та мешканцям місця тимчасового проживання на базі закладу дошкільної освіти (ясла - садка) № 35 в Олександрії

Для психологічної підтримки, відновлення в умовах стресових ситуацій, у заклад дошкільної освіти № 35 в м. Олександрії запрошувалися фахівці для психологічної допомоги як мешканцям, так і працівникам, організовано кімнату психологічного розвантаження, де мешканці МТП змогли відпочити, поспілкуватися, послухати музику та переглянути улюблені фільми.

 З початком повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року заклад став місцем тимчасового поселення для внутрішньо переміщених осіб. Працівники приклали багато зусиль, щоб створити затишок для людей, які вимушено залишилися без домівок. Досвіду роботи в таких умовах працівники закладу не мали. Робота з підтримки ВПО, переживання та страхи, постійні стреси, пов’язані з воєнними діями, залишили свій слід та стали причиною психологічних травм.

Після роз’яснювальної роботи фахівця Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області, у ЗДО було запроваджено Політику психосоціальної підтримки працівників у воєнний та післявоєнний час, розроблено ряд заходів з ПСП. Під керівництвом директора Ірини Богатир внесені зміни та доповнення до колективного договору про «Соціальні гарантії, пільги, компенсації», розроблено план реалізації Політики ПСП, видані відповідні накази. Комплексний підхід до проблеми психосоціальної підтримки людей сприяє регуляції емоцій, допомагає справлятися з тривогою, пост конфліктною травмою та іншими викликами, пов’язаними з воєнними діями.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)