Працівникам сільськогосподарського підприємства в Олександрійському районі надані консультації з питань охорони праці під час обслуговування та експлуатації навантажувачів

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провів превентивний захід з питань дотримання вимог охорони праці під час обслуговування та експлуатації навантажувачів для працівників сільськогосподарського підприємства в Олександрійському районі.

 Розглянуті питання щодо виробничого травматизму в регіоні, наведені випадки падіння працівників при виконанні робіт підвищеної небезпеки, наголошені причини їх настання. Також нагадано про належне функціонування служби охорони праці господарства, дотримання вимог охорони праці під час обслуговування та експлуатації навантажувачів, проведення інструктажів, навчання та перевірки знань працівників з охорони праці.

Загострено увагу на те, що ризики від впливу небезпеки повинні бути унеможливлені або зведені до мінімуму коштом виконання запобіжних заходів, спрямованих на унеможливлення прогнозованих ризиків та забезпечення безпеки під час експлуатації навантажувача.

Основні види небезпечних чинників - це механічні види небезпеки, пов’язані з підіймальними операціями та зі складовими частинами  навантажувача. Електричні види небезпеки — від електрошоку чи опіків, що можуть призвести до травм або смерті, або внаслідок чинника несподіваності, викликаного електричним ударом. Також слід враховувати термічні види небезпеки, спричинені шумом чи вібрацією, поламання під час роботи, предметами, що падають, рухом навантажувача, пов’язані з третіми особами чи з несприятливими природними факторами.

Більше інформації на порталі https://www.pratsia.in.ua/.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)