Проведено роз’яснювальну роботу ще для ряду суб’єктів малого і середнього бізнесу Світловодської громади

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела семінар на базі Світловодського управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості з  питань додержання трудового законодавства для суб’єктів господарювання малого і середнього підприємництва.

 Інспектор акцентувала на ризиках неофіційної зайнятості, поінформувала про зміни у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану.

Також обговорено останні зміни в Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки, які набули чинності 12.09.2023 року та Закону України «Про відпустки», які набули чинності 24.12.2023 року.

Порушувалися питання забезпечення реалізації трудових прав осіб з інвалідністю, недопущення дискримінації та мобінгу на робочому місці, запобігання насильству за ознаками статі, забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у трудових відносинах та психосоціальної підтримки працівників на робочому місці.

Під час заходів посадовець надала практичні рекомендації, як запровадити на підприємстві дієву політику психосоціальної допомоги на робочому місці, затвердити план заходів щодо реалізації такої політики.

Присутнім було повідомлено, що для швидкої взаємодії з інспекторами Управління функціонує сервіс «Інтерактивний інспектор», який створений з метою оперативного надання консультацій з питань трудових відносин та безпеки праці у найзручніший для них спосіб.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)