Проведено роз’яснювальну роботу серед більше ніж 36 фізичних осіб – підприємців

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградської області спільно з робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Благовіщенської ОТГ провела превентивні заходи серед роботодавців та працівників сфери торгівлі громади із дотримання трудового законодавства в умовах воєнного стану серед більше ніж 36 фізичних осіб – підприємців.

 Було виявлено 5 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин, з якими проведено роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення трудового законодавства.

Фахівець проінформувала про ризики незадекларованої праці та переваги офіційного працевлаштування в умовах воєнного стану. Звернула увагу роботодавців на ряд важливих питань законодавства про працю щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах, дотримання прав працівників з інвалідністю, ВІЛ/СНІДом, запобігання дискримінації та мобінгу, психологічної підтримки на робочих місцях та оплати праці.

Основною метою постійно діючої комісії, є подолання тіньової зайнятості та офіційне працевлаштування населення в громаді.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)