Популяризація та підтримка дій проти незаконної дитячої праці – надійний спосіб захистити дітей в усьому світі, а через них – наше спільне майбутнє

Закликаючи світ до здійснення ефективних заходів щодо викорінення примусової, шкідливої та небезпечної праці, а також експлуатації дітей, Міжнародна організація праці встановила 12 червня Всесвітнім днем боротьби з дитячою працею.

З метою налагодження спільної роботи із недопущення трудової експлуатації дітей фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області взяла участь в онлайн-засіданні круглого столу на тему: «Протидія найгіршим формам дитячої праці» з представниками Великоандрусівської сільської ради, відділу освіти Онуфріївської селищної ради та управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, педагогами.

 Фахівець Управління нагадала, що праця неповнолітніх законодавством України не заборонена, але її застосування має відповідати нормам Кодексу законів про працю України.

Під час зустрічі обговорені спільні заходи щодо захисту дітей від примусової праці та експлуатації:

Наразі Україна зіштовхнулася з новими викликами у сфері захисту прав дітей. У таких умовах пріоритетним завданням стало дотримання прав дітей на життя, освіту, відпочинок і дозвілля, а також на захист від фізичного та психологічного насильства, експлуатації дитячої праці. Україна зосереджує свої зусилля на забезпеченні безпеки, освіти та здоров’я кожної дитини.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)