Для працівників комунального підприємства у Кропивницькому проведено черговий захід з гігієни праці

З метою створення безпечних умов праці та профілактики виникнення професійних захворювань (отруєнь) інспектор відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела роз’яснювальну роботу на підприємстві, що займається виробництвом та наданням теплової енергії, централізованим водопостачанням та водовідведенням, проведенням робіт по очистці стічних вод (м.Кропивницький).

 До проведення заходу були залучені: інженер з охорони праці, майстер водопостачання та водовідведення, інші технічні працівники.

Фахівець звернула увагу на шкідливі та небезпечні виробничі фактори, які можуть впливати на працівників під час обслуговування очисних споруд. Працівники, які обслуговують очисні споруди, повинні працювати в спецодязі, який регулярно дезінфікується. Відвідання працівниками в спецодязі місць громадського користування за межами очисних споруд не дозволяється. Обслуговування очисних споруд повинно здійснюватися працівниками, які пройшли періодичний медичний огляд, навчання та перевірку знань.

Наголошено, що особи, які приймаються на роботу, пов'язану з безпосереднім обслуговуванням, ремонтом, випробуванням і налагодженням роботи споруд, комунікацій, устаткування, обов'язково проходять медичне обстеження на відповідність стану їхнього здоров'я вимогам до даної професії, а потім періодичні огляди згідно з Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21 травня 2007 року № 246.

Інспектор окремо акцентувала на необхідності дотримання безпеки виробничих процесів, устаткування; забезпеченні робітників засобами індивідуального та колективного захисту; професійну підготовку і підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці; популяризацію безпечних методів праці; дотримання санітарно-гігієнічних умов праці та оптимальних режимів роботи і відпочинку; професійний добір виконавців для певних видів робіт.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)