Про залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт йшлося на спільній нараді

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області спільно з працівниками Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості та суб’єктів господарювання м. Кропивницького взяли участь у черговій нараді з питань залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

 Інспектори роз’яснили, що суспільно корисні роботи  – види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, а також не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку, та до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Вищезазначені роботи орієнтовані на працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану, зокрема безробітних та інших незайнятих осіб.

Наголошено на тому, що кожною із таких осіб обов’язково укладається строковий трудовий договір.

«Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану» затверджено  постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 №753.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки праці в умовах воєнного стану - на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)