Кіровоградщина: проведено моделювання події, що спричинила нещасний випадок на залізниці

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели моделювання події на робочому місці, де допущено нещасний випадок, у виробничому підрозділі служби локомотивного господарства «Локомотивне депо Знам’янка» регіональної філії «Одеська залізниця».

 Нещасний випадок стався при виконанні робіт із розвантаження кузова електровоза, в результаті чого отримав травми слюсар з ремонту рухомого складу.

Фахівець Управління та працівники, залучені у технологічному процесі, визначили виробничі ризики, відпрацювали порядок безпечного виконання робіт під час виконання ремонту колискового підвішування електровозів за допомогою гідравлічних домкратів з урахуванням відповідних інструкцій та правил.

Зокрема, під час оцінки та аналізу мінімізації ризиків травмування пріоритетом є щозмінний огляд перед початком виконання робіт обладнання та щорічне проведення випробування, перевірка справності всіх вузлів та складових. В нормативних документах вказано, що робота у разі несправності машин, механізмів, обладнання при ремонті тягового рухомого складу не допускається. Забороняється використовувати сторонні предмети для подовження штоку, а також дерев’яні підкладки під домкрат, які не передбачені локальними нормативними документами.

Інспектор наголосив на актуальності заходів, розроблених за результатами розслідування даного нещасного випадку, їх вплив на усунення причин травмування.

Слюсарям вручені пам’ятки щодо безпечного виконання робіт.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)