Як інспектор допоміг працівникові поновитись на роботі та отримати середній заробіток за час призупинення дії трудового договору

До Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області звернувся Володимир (ім’я змінено) та просив допомогти, адже був впевнений, що роботодавець неправомірно призупинив з ним дію трудового договору.

 Під час перевірки підприємства, де працював чоловік, інспектори з’ясували, що роботодавець призупинив з ним дію трудового договору через те, що не може забезпечити безпечні умови праці у зв’язку із бойовими діями та відсутністю замовлень і продажів.

Проте підприємство зареєстроване у Кропивницькому, який не входить до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф. Тому посилання роботодавця на неможливість забезпечити Володимиру безпечні умови праці у зв’язку із бойовими діями, враховуючи роботу інших працівників за цією ж адресою, не відповідають дійсності і не можуть бути підставою для призупинення дії трудового договору.

За результатами перевірки інспектори склали припис про скасування наказу роботодавця щодо призупинення дії трудового договору.

Згодом Володимир приступив до виконання своїх посадових обов’язків, а роботодавець  виплатив йому середній заробіток за весь час призупинення ним роботи.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)