У Світловодській громаді обговорили питання дотримання трудового законодавства та оформлення трудових відносин під час воєнного стану

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області спільно з представниками ПриватБанку, управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості взяла участь у засіданні «круглого столу», під час якого розглянуті питання дотримання трудового законодавства під час воєнного стану. На заході були присутні 11 фізичних осіб-підприємців м. Світловодська. 

Інспектор звернула увагу присутніх на те, що трудові відносини в умовах правового режиму воєнного стану регулюються законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Обговорені найбільш актуальні та проблемні питання та надані рекомендації щодо застосування норм чинного законодавства про працю, податкове законодавство. Надані роз’яснення щодо наслідків, які можуть призвести у разі виконання роботи без офіційного оформлення. Окрему увагу було приділено питанню легалізації заробітної плати та трудових відносин.

Фахівець поінформувала, що з 1 серпня до 30 вересня в Україні проходить інформаційна кампанія «Виходь на світло!», спрямована на зменшення рівня незадекларованої праці та посилення мотивації економічно активного населення до легальної зайнятості. Працівникам надані інформаційні буклети, які висвітлюють захід.

Проведення превентивних заходів спрямоване на встановлення діалогу між роботодавцями, органами контролю за додержанням законодавства про працю, що має на меті доведення до відома суб’єктів господарювання та найманих працівників про їх права та обов’язки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)