На будівельному об’єкті проведено інформаційний захід з питань створення безпечних умов праці

Інспектор відділу з питань безпеки праці східного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела інформаційний західпосадовим особам підприємства з питань створення безпечних умов праці відповідно до нормативно-правових актів, які регулюють вимог безпеки на будівельних майданчиках.

 Охорона праці на будівництві має бути організована таким чином, щоб захистити як робітників, які виконують роботи на об’єкті, так і сторонніх осіб, котрі можуть опинитися біля будівельного майданчика.

Зони із потенційними та постійно-діючими небезпечними виробничими факторами, повинні бути огороджені та позначені знаками небезпеки та попереджувальними табличками.

До небезпечних зон належать ділянки:

  • біля неізольованих струмопровідних частин електроустановок;
  • біля неогороджених перепадів по висоті 1,3 м і більше;
  • на яких може бути перевищено максимально допустимі концентрації шкідливих речовин у повітрі.

Забороняється допуск на будівельний майданчик сторонніх осіб або працівників, котрі не зайняті роботою на цій території, а також осіб, що перебувають у стані алкогольного, токсичного або наркотичного сп’яніння,

Додатково слід звернули увагу на проведення заходів з профілактики виробничого травматизму, зокрема, дотримання вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці. Обговорювалось питання подальшої взаємодії щодо інформаційної підтримки фахівців підприємства з питань безпеки праці під час воєнного стану.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)