Кіровоградщина: за допомогою інспектора поновлені трудові права ще однієї працівниці

До фахівця Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області звернулась продавчиня одного із магазинів з приводу порушень роботодавцем порушень законодавства про працю при звільненні. Підприємець відмовлявся отримувати заяву на звільнення за власним бажанням, надавати їй копію наказу про звільнення, не хотів вносити запис до трудової книжки та не бажав проводити остаточний розрахунок з працівницею.

 Інспектор праці провів роз’яснювальну роботу стосовно процедури звільнення за власним бажанням (ст. 38 КЗпП України), вручення копії наказу про звільнення та запису до трудової книжки (ст. 48 КЗпП України), термінів виплати розрахункових коштів, в тому числі компенсації за невикористану відпустку (ст. 116, 83 КЗпП України) та попередив підприємця про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Як наслідок, роботодавець звільнив працівницю, зробив запис до трудової книжки та виплатив заявниці належні при звільнені кошти - близько 10 тисяч гривень.

У рамках інформаційної кампанії Держпраці «Виходь на світло» фахівці Управління проводять превентивну роботу серед роботодавців області з метою запобігання аналогічним порушенням.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)