Небезпечні виробничі фактори, які можуть впливати на працівників під час виконання робіт з усунення аварійних ситуацій

Головний державний інспектор відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела інформаційно консультативний семінар з питань щодо створення безпечних умов праці та профілактики виникнення професійних захворювань (отруєнь) для працівників КП «Аварійно-диспетчерська служба» Кропивницької міської ради, яке займається підтриманням життєдіяльності міста, усуненням аварійних ситуацій у сфері житлово-комунального господарства. У заході взяли участь в.о. директора, інспектор з кадрів, завідувач сектору єдиної диспетчерської служби, диспетчери, представники служби охорони праці, голови первинної профспілкової організації підприємства.

 Під час заходу інспектор звернула увагу на шкідливі та небезпечні виробничі фактори, які можуть впливати на працівників під час виконання робіт з усунення аварійних ситуацій. Йшлося про робоче місце слюсаря, сантехніка, електрогазозварника тощо. Приділена увага забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, спецодягом, спецвзуттям, аптечкою, питною водою.

Також увагу відповідальних осіб було спрямовано до розроблення заходів щодо покращення умов праці та профілактики професійної захворюваності (отруєння) робітників, які працюють у шкідливих та небезпечних умовах праці. Наголошено на виконанні заходів, рекомендацій, наданих закладом охорони здоров’я та визначених в остаточному акті за результатами проходження періодичного медичного огляду працівників.

  Додатково роз’яснено, що для профілактики перегрівання робітників в умовах нагрівального мікроклімату організовують раціональний  режим  праці та відпочинку. При мікрокліматичних умовах, що перевищують допустимі параметри, внутрішньозмінний режим праці та відпочинку організовують коштом тривалості робочого часу, відповідно до Санітарних норм мікроклімату виробничих приміщень  ДСН 3.3.6.042-99 (чинний).

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)