Роз’яснено вимоги щодо виконання робіт підвищеної небезпеки на автозаправній станції

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провів технічну консультацію на одній з автозаправних станцій у м. Кропивницькому.

Керівництву та працівникам АЗС роз’яснено вимоги проведення робіт підвищеної небезпеки під час приймання, зберігання та відпуску легкозаймистих рідин (бензину та дизельного палива). Зокрема, було надано інформацію щодо вимог безпеки до резервуарного парку нафтопродуктів та його території, дихальних клапанів резервуарів, технологічних трубопроводів та іншого обладнання, заходи безпеки під час експлуатації будівель та споруд, блискавкозахист та захист від статичної напруги.

 Важливо відзначити, що легкозаймиста рідина, є горюча рідиною, здатною запалитися від короткочасного впливу джерела загорання тривалістю до 1 сек. з низькою енергією (полум'я сірника, іскра, тліюча сигарета тощо), з температурою загорання не більше + 66 град. С., Пожежонебезпечна зона, це простір у приміщенні або за його межами, у якому постійно або періодично знаходяться горючі речовини під час нормального технологічного процесу, або його порушенні в такій кількості, яка вимагає спеціальних заходів у конструкції електрообладнання під час його монтажу та експлуатації.

За результатами технічної консультації рекомендовано звернути увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)