На Кіровоградщині провели тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці під час використання пестицидів у сільському господарстві

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці спільно з управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області, керівниками та інженерами з охорони праці двох агроформувань провели тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці для підприємств, що займаються вирощуванням сільськогосподарських культур. Тема тренінгу: «Безпека під час використання  пестицидів у сільському господарстві».

 Фахівці відпрацювали безпечне ведення робіт під час внесення на полях одного із видів пестицидів, - фунгіциду для захисту рослин від збудників грибкових хвороб 3 класу небезпеки.

Звернуто увагу на специфіку організації робіт із внесення пестицидів з метою мінімізації професійних ризиків таких як отруєння, хімічні опіки, алергічні реакції тощо. Відпрацьовано порядок запобіжних заходів до початку виконання робіт по внесенню пестицидів та використання засобів індивідуального захисту, які повинні бути справними та відповідати Технічному регламенту.

Тренінг проведено з метою впровадження завдань Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік.

 

Переглянути тренінг за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Q6IqkHZgMC4

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)