Широкомасштабною роз’яснювальною роботою з питань безпеки праці охоплені всі власники атракціонів на Кіровоградщині

З метою інформування власників та обслуговуючого персоналу атракціонної техніки щодо вимог з охорони праці під час експлуатації атракціонів, а також неприпустимості допуску до роботи без оформлення трудових відносин фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели масштабну роз’яснювальну роботу. Інформаційними заходами охоплено міста Кропивницький, Олександрія, Світловодськ та смт Добровеличківка, Онуфріівка, Благовіщенське, Петрове на Кіровоградщині. 

 

Під час зустрічей інспектори акцентували увагу власників та працівників атракціонів на небезпеки, пов'язані з експлуатацією та запобіжні заходи, що мінімізують ризики їх впливу на відвідувачів і обслуговуючий персонал.

У залежності від виду атракціону, роз’яснено вимоги Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті тощо.

Також нагадано роботодавцям про проходження працівниками медичних оглядів, навчань з охорони праці, необхідних інструктажів та обов’язок обслуговувати атракціони відповідно до вимог експлуатаційних документів (паспорт) та нормативно-правових актів з охорони праці.

Наголошено, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, відпочинок, матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності. Неоформлення трудових відносин позбавляє найманого працівника права вимагати від роботодавця належних умов праці, оплати праці на рівні, не нижчому ніж встановлено державою.

Працівникам атракціонів та відвідувачам роздані інформаційні буклети Держпраці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)