На машинобудівному підприємстві у Кропивницькому провели моделювання нещасного випадку з відпрацюванням сценарію безпечної поведінки на робочому місці

Моделювання подій на робочих місцях, де допущені нещасні випадки з працівниками електротехнічної служби, з відпрацюванням сценарію безпечної поведінки, провів заступник начальника відділу Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області на машинобудівному підприємстві у Кропивницькому.

 Відпрацьовано організацію та безпечне проведення робіт в електроустановках до та понад 1000 В. Заздалегідь проаналізувавши матеріали розслідування аналогічного нещасного випадку, встановивши критичні фактори, що призвели до причин травмування, фахівець співвідніс їх з обставинами та причинами, зазначеними в акті розслідування.

Під час заходу змодельовано два сценарії розвитку подій: перший - відповідно до послідовності, що призвела до нещасного випадку (ситуація, коли електротехнічний працівник, порушивши вимоги правил безпеки, отримав під час виконання робіт опіки електричною дугою, а другий - з поясненням вимог, як виконувати цю роботу безпечно.

Безпосередньо на місці нещасного випадку посадовець Управління разом з фахівцем служби охорони праці підприємства, керівником підрозділу, головним енергетиком, членами бригади, відновили покрокову послідовність події у хронологічному порядку, встановили критичні фактори, що призвели до травми.

В ході заходу оцінено актуальність заходів, що розроблені за результатами розслідування нещасного випадку, їх вплив на усунення причин травмування критичних факторів.

Працівникам підприємства вручені пам’ятки для безпечного виконання робіт, а керівнику - чек-лист для самоперевірки підприємства.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)