На Кіровоградщині проконсультували з безпеки праці під час будівництва та реконструкції мостів

Посадові особи Управління Держпраціу Кіровоградській області надали технічні консультації посадовим особам підприємства, яке спеціалізується на будівництві та реконструкції мостів.
 
Фахівці поінформували про дотримання законодавства з питань охорони праці під час експлуатації технологічних транспортних засобів, вантажопідіймальних кранів, будівельно-дорожної та міліоративної техніки.
 
Особливу увагу звернули на методи безпечного проведення вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою вантажопідіймальних кранів. Фахівці наголосили, що до керування краном, допускаються працівники, які пройшли професійну підготовку за програмою «машиніст крана», в установленому порядку медогляд, інструктажі з охорони праці і мають посвідчення на право керування.
Робота на кранах, які не пройшли технічний огляд та експертне обстеження не допускається. Також не допускається використовувати крани для підіймання вантажу, вага якого перевищує його вантажопідіймальність.
 
Розглянули питання щодо проектування, будівництва та експлуатації транспортних споруд, впровадження нових методів визначення транспортно-експлуатаційних характеристик, підвищення надійності та безпеки дорожнього руху.
Інспектори роздали інформаційні листи із роз’ясненнями вищезазначених питань.
Детальніше про безпечне ведення робіт на https://pratsia.in.ua/

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)