У листопаді фахівці Управління під час інспекційних відвідувань виявили значну заборгованість із зарплати на 3 підприємствах

За зверненням працівника проведено інспекційне відвідування у філії одного із дорожних підприємств. Встановлено, що існує заборгованість із виплати заробітної плати перед 108 працівниками на суму близько 4 мільйонів гривень.

 На одному із гірничих підприємств під час відвідування зафіксовано заборгованість із зарплати перед 52 працівниками в сумі близько мільйона гривень, поточної зарплати та коштів при звільненні менеджеру з маркетингу, іноземцю.

За результатами відвідування одного з хлібокомбінатів виявлено заборгованість із зарплати перед 51 працівником в сумі більше мільйона гривень.

Практично на кожному підприємстві виявлені порушення щодо оплати праці в першочерговому порядку, додержання строків виплати заробітної плати та виплат всіх сум при звільненні працівників.

Виконання приписів за результатами інспекційних відвідувань знаходяться на контролі Управління Держпраці в області, частково заборгованість погашено. Керівників підприємств притягнуто до відповідальності.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)