Фахівці Управління Держпраці спільно з міграційною поліцією виявили нелегальних працівників

У Кропивницькому фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області спільно з працівниками управління міграційної поліції ГУНП в області провели інспекційне відвідування у фізичної особи-підприємця з питань виявлення неоформлених трудових відносин у сфері торгівлі.

 Станом на дату проведення відвідування у зазначеного підприємця відсутні наймані працівники. В той же час, у приміщенні магазину одягу виконували роботу з обслуговування клієнтів троє працівників, двоє громадянок України та один громадянин Узбекистану. При цьому, фізична особа-підприємець, який використовує неоформлену найману працю, також є громадянином Узбекистану та має посвідку на постійне місце проживання в Україні. За результатами відвідування складено припис про усунення виявлених порушень, до суду направлено протокол про адміністративне правопорушення для притягнення ФОП до адміністративної відповідальності згідно ч.3 ст.41 КУпАП.

В подальшому співробітниками міграційної поліції встановлено, що громадянин Узбекистану незаконно перебував на території України, щодо нього складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 КУпАП.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)