За використання неоформленої праці підприємство може сплатити чималий штраф

У Кропивницькому, за наслідками інспекційного відвідування підприємства, що займається фасуванням олії і тваринних жирів, було встановлено невідповідність кількості оформлених працівників, за які сплачуються страхові внески та найманих працівників, які на момент відвідування виконували роботу комірника, різноробочого, помічника зварювальника та зварювальника.

 В ході відвідування надавались цивільно-правові договори з цими чотирма працівниками. Але в договорах не було вказано об’єм виконаних робіт, за який буде провадитись оплата, тобто відсутній результат праці.

Інспектори праці зробили висновок про підміну трудових відносин цивільно-правовими.

Управління Держпраці направило підприємству постанову про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення у розмірі 240 тисяч гривень (60 тис. грн за кожного працівника, допущеного до роботи без укладення трудового договору) згідно зі ст. 265 КЗпП України.

Нагадуємо, з 1 липня по 1 жовтня поточного року триває інспекційна кампанія з виявлення неоформленої праці. Щоб не сплатити чималий штраф, необхідно оформити трудові відносини належним чином!

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)