Консультативно-методичну допомогу із забезпечення спецодягом, засобами індивідуального захисту та щодо порядку проведення періодичних медоглядів надано ПрАТ «Завод Сегмент»

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Струтинська надала консультативно-методичну допомогу за зверненням голови правління ПрАТ «Завод Сегмент» Євгена Федоренка.

 Особливу увагу було акцентовано на основних небезпечних та шкідливих виробничих факторах, під які підпадають працівники машинобудівної галузі та розробленні заходів для покращення умов праці на робочих місцях.

Розглянуті питання загальних вимог до проведення попереднього та періодичного медичних оглядів, дотримання термінів проходження медичних оглядів відповідно до Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246. Роз’яснено документальне оформлення матеріалів, що стосуються напрямку гігієна праці, а також питання забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до Мінімальних вимог безпеки і охорони здоров'я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, затверджених Наказом Міністерства соціальної політики України від 29.11.2018    № 1804. 

Проінформовано про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, переваги задекларованої праці, відповідальність роботодавців за неоформлення трудових відносин.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)