Завершено розслідування загибелі двох працівників МААК «УРГА під час теракту в Кабулі

Спеціальна комісія під головуванням начальника відділунагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Лариси Салтан завершила розслідування групового нещасного випадку, що стався 21 січня 2018 року з командиром повітряного судна-інструкторомта інженером з технічного обслуговування повітряних суден ПрАТ «Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «УРГА». Строк роботи комісії неодноразово продовжувався у зв’язку з відсутністю документів, що підтверджують вчинення терористичного акту. 

 Нагадуємо, що нещасний випадок стався під час терористичного нападу на готель Intercontinental у місті Кабулі (Ісламська Республіка Афганістан) 21 січня 2018 року. Працівники авіакомпанії проживали в цьому готелі, оскільки перебували у відрядженні в Афганістані та працювали за контрактом, укладеним між МААК «УРГА» з компанією «Kam-Air» на виконання послуг з авіаперевезень.

Вивчивши матеріали розслідування, спеціальна комісія даний груповий нещасний випадок, згідно з Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337, визнала пов'язаним з виробництвом.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)