Лікувально-профілактичні заклади повинні повідомляти органи ринкового нагляду про нещасні випадки, які сталися внаслідок використання нехарчової продукції
Про це йшла мова на семінарі, який відбувся в КЗ «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер».
Медичним працівникам фахівці Управління Держпраці нагадали про надання письмового повідомлення протягом доби, у разі звернення або доставлення потерпілого внаслідок нещасних випадків:
про кожний нещасний випадок - до районної держадміністрації (виконавчого органу міської, районної у місті ради);
про кожний нещасний випадок, що стався внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції - до органу державного ринкового нагляду у відповідній сфері відповідальності;
Виконання зазначених вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого КМУ від 22 березня 2001 року № 270дасть змогу здійснювати моніторинг нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей, внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції, виявляти і не допускати на ринок області небезпечну продукцію.