Роз’яснено вимоги атестації робочих місць
Першого лютого 2018 року головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Наталія Пащенко провела роз’яснювальну роботу у ФОП Ландирєвої С.В. на тему: «Атестація робочих місць за умовами праці кухарям».
Під час проведення заходу було роз’яснено чому і як треба проводити атестацію робочих місць за умовами праці кухарям. Правовою підставою для проведення атестації є наявність цієї професії у Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів від 17.11.1997 № 1290. Згідно цього Списку кухарі, які працюють біля плити мають право на щорічну додаткову відпустку тривалістю до 4 календарних днів.
Конкретна тривалість цієї відпустки встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.
Крім того, присутнім були надані відповіді на питання щодо порядку надання відпусток, індексації доходів, відповідальності за порушення вимог законодавства про працю та інші.