Роз’яснено вимоги з охорони праці у ПП «Кіровоград-м'ясопродукт»
Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Володимир Кочура провів превентивний захід у ПП «Кіровоград-м'ясопродукт» (м.Кропивницький).
Під час лекції інспектор приділив увагу аналізу нещасних випадків, які сталися в області у минулому році на суб’єктах господарювання харчової промисловості, організації охорони праці та створенню безпечних умов праці на робочих місцях, а також дотриманню Правил охорони праці для працівників виробництв забою та первинної обробки тваринницької сировини (НПАОП 15.1-1.07-99) та Правил охорони праці для працівників м’ясопереробних цехів (НПАОП 15.1-1.06-99).
Роз’яснено, що обслуговуючий персонал повинен: ретельно виконувати інструкції з охорони праці, звертати особливу увагу на перевірку безпечної дії арматури, контрольно - вимірювальних пристроїв і захисних пристосувань; не залишати робоче місце при працюючій машині або механізмі; палити і вживати їжу тільки в спеціально відведених і обладнаних для цього місцях; стежити за чистотою робочого місця і проходів; дотримуватись санітарно-гігієнічних правил та вимог при забої та первинній переробці тварин. У разі нещасного випадку терміново звертатися в медпункт і повідомляти відповідним посадовим особам про причини, що викликали травму.
Довідка.
Підприємство займається заготівлею м’яса для подальшої реалізації. У заході прийняли участь директор та посадові особи відповідальні за охорону праці, господарську частину та виробничий напрямок.