Долинський район: продовжуються рейдові обстеження з легалізації зайнятості населення

   Для покращення ситуації та вирішення проблем безробіття, зменшення неофіційної та тіньової зайнятості населення Долинського району робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення за участю головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Сергія Терещенка продовжує проведення рейдових обстежень підприємств та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, з питання дотримання трудового законодавства, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості працівників, законодавства про загальнообов’язкове державне страхування.

    14 вересня цього року відбувся черговий рейд робочої групи, під час якого було обстежено 10 суб’єктів господарювання, розташованих на території Богданівської сільської ради щодо стану оформлення трудових відносин з найманими працівниками та рівня заробітної плати. В результаті вивчення стану справ суб’єктів господарювання виявлено порушення – чотирьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

   Під час рейду працівникам і роботодавцям роз’яснені їх права і обов’язки щодо належного оформлення трудових відносин та повідомлені можливі наслідки нелегальної зайнятості. Рекомендовано укласти трудові договори з найманими працівниками.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)