Під час перевірки виявлені порушення, пов’язані з експлуатацією важкопідіймальних кранів

Під головуванням заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Оксани Харченко 13 вересня проведено нараду, на  якій підведено підсумки планової перевірки з питань дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експертизи умов праці, гігієни праці на ТОВ «Елгран».

 Завідувач сектору гірничого нагляду Юрій Деменський акцентував увагу учасників наради на виявлених під час перевірки порушеннях. Зокрема, щодо вимог Правил безпеки при експлуатації кисневих балонів на території підприємства. Виявлено, що чотирьом вантажопідіймальним кранам не проведено частковий технічний огляд. На робочих місцях не вивішені схеми стропування вантажів. До паспортів вантажопідіймальних кранів не внесено запис із зазначенням номеру і дати оновленого наказу про призначення працівника, відповідального за утримання вантажопідіймальних кранів у справному стані. Машиністи вантажопідіймальних кранів не мають групу з електробезпеки.

 Не всі  працівники підприємства  пройшли інструктаж  з електробезпеки на першу групу допуску незалежно  від посади  і фаху  з оформленням в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці.

Генеральний директор підприємства Олег Ткаліч повідомив, що ним контролюється питання безпечного ведення робіт, працівники забезпечені спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту. Також керівником  наголошено, що всі порушення, згідно з виданим приписом, будуть усунені у повному обсязі та у встановлені терміни.

 

Довідково.

ТОВ «Елгран» знаходиться в с. Соколівське, Кіровоградського району.

На Капустинському, Войнівському та Крупському кар’єрах підприємства видобувається щорічно близько 20 тис. м3 гірничої маси, або 6 тис. м3 блоків. Видобуті блоки переробляються на поліровані вироби каменеобробного заводу потужність якого складає 12 тис. м3 блоків на рік.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)