Робота сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області протягом 8 місяців 2016 року

Проведено 11 перевірок суб’єктів господарювання та 60 виробничих об’єктів.

 При обстежені підприємств виявлено 458 порушень вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Накладено 19 адміністративних штрафів на суму 6545 грн.

Проведено розгляд та погодження планів розвитку гірничих робіт на 2016 рік по підприємствах-надрокористувачах області : ПАТ «Кіровоградграніт», ТОВ «Кіровоградський завод будматеріалів №1», ДП «Cвітловодський завод силікатних виробів».

Розглянуто зміни до планів розвитку гірничих робіт  на 2016 рік по ТОВ ВКФ «Велта», МП «АРМіКС», ТОВ «Ноксен», ПАТ «Кіровоградський механічний завод».

Розглянуті матеріали на подовження терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами по ПАТ «Гайворонський спецкар’єр, ТОВ «Заваллівський графіт, ПАТ «Капустянський граніт»;   матеріали проектів гірничого відводу ПАТ «Заваллівський графітовий комбінат», ПАТ «Кіровоградське рудоуправління», ТОВ «Компанія Кучеренко плюс».

Розглянуто та надано висновок про можливість реєстрації управлінням гірничого відводу по кар’єру Грузький ПАТ «Кіровоградграніт».

Розглянуто та погоджено «Технологічну схему розробки ділянки «Лелеківська-1» (водозабір «Лелеківський») та «Технологічну схему розробки ділянки «Базарна» (водозабір «Холодні ключі») Кіровоградського родовища питних підземних вод ОВКП «Дніпро-Кіровоград», погоджено робочий проект «Розробка Іванівського родовища чарнокітових гранітів для виробництва щебеню будівельного фракційного» ТОВ «Компанія Кучеренко плюс», доповнення до коригування робочого проекту розробки Обознівського родовища вторинних каолінів.

Зареєстровано 14 повідомлень про намір початку підривних робіт на гірничодобувних підприємствах області.

Також посадовими особами сектору проводились превентивні заходи на підконтрольних підприємствах (шахти «Смолінська», «Інгульська» та «Новокостянтинівська» ДП «Схід ГЗК», ТОВ «Ноксен», Знам’янський кар’єр ПАТ «Укрзалізниці»  та ін..). Розглядались питання змін до нормативних актів з питань охорони праці, а також приписи, видані посадовими особами служб охорони праці підприємств та робився аналіз виявлених порушень. Було наголошено на своєчасності проведення підприємствами технічних оглядів технологічним транспортним засобам та вантажопідіймальним механізмам. Протягом вказаного терміну посадові особи сектору постійно забезпечують роботодавців і працівників інформацією та роз’ясненнями щодо ефективних засобів дотримання законодавства та запобігання можливим його порушенням, здійснюють розгляд звернень громадян з питань, пов’язаних з діяльністю Держпраці, її територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління,організовують інформаційну та видавничу діяльність з питань, що належать до її компетенції.

 

 

Довідково.

Посадові особи сектору гірничого наглядуздійснюють державний нагляд (контроль) у сфері гірничих відносин на підприємствах вугільної, гірничорудної та нерудної промисловості, під час проведення гірничих робіт, будівництва та експлуатації, ліквідації або консервації гірничих підприємств, та інших підприємствах, які здійснюють видобуток або геологічне вивчення корисних копалин .

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)