Організація безпечної експлуатації котелень закладів освіти Онуфріївського району

8 вересня в Онуфріївці пройшов семінар на тему «Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період  та організація безпечної  експлуатації котелень закладів освіти Онуфріївського району». У семінарі взяли участь керівництво відділу освіти райдержадміністрації, відповідальні особи за справний стан і безпечну експлуатацію котлів і обслуговуючий персонал котелень  шкіл району .

 Головний державний  інспектор відділу нагляді в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління  Держпраці  у Кіровоградській області Анатолій  Шумейко наголосив на посиленні контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною в частині виконання вимог «Правил будови і безпечної експлуатації котлів з тиском пари не  більше  0.07 МПа та водогрійних котлів і водонагрівачів з температурою нагріву води не вище 115oС »(НПАОП 0.00-1.26-96), зокрема, утримання котлів у справному стані, проведення технічного опосвідчення  котлів,  проведення своєчасного ремонту котлів за затвердженим графіком  планово – запобіжного ремонту, обслуговування котлів навченим та атестованим персоналом, організації  перевірки справності схеми і приладів автоматики  безпеки котлів та порядок перевірки справності дії запобіжних клапанів, проведення налагоджувальних робіт, виконання персоналом виробничих інструкцій,  проведення протиаварійних тренувань з персоналом котелень,  ведення необхідної технічної документації.  Також Анатолій Шумейко надав інформацію про порядок організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуск їх до самостійної роботи у відповідності Порядку проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці ( НПАОП  0.00- 4.12- 05 ) Пояснив  поширення дій  Правил охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж   тепловикористовувальних  установок (НПАОП 0.00-1.69-13).

Заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення ВД ФССНВ  в Олександрійському районі  Сергій Якименко зупинився на стані виробничого травматизму  в регіоні, на причинах нещасних випадків. Особлива увага була приділена нещасним випадкам які траплялися в навчальних закладах. Навів приклади типових порушень які приводять до виробничих травм. Розповів про вимоги нормативних документів щодо проведення навчання,  інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)