Перевірка на ПАТ "Кіровоградське рудоуправління"

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проводиться  перевірка ПАТ "Кіровоградське  рудоуправління" щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, законодавства про працю, умов та гігієни праці.

 Перевірка показала, що на підприємстві мають місце недоліки в частині виконання в повному обсязі вимог галузевої системи управління охороною праці в поєднанні з нарядною системою.

Так, зокрема, автомобіль Comatsu HM-300-2 №4 у кар’єрі не укомплектовано упорами для підкладання під колеса та знаком аварійної зупинки. На екскаваторі Нitachi ZX330LC, який проводив роботи по будівництву виїзної траншеї, паспорт ведення гірничих робіт не відповідав фактично виконуваній роботі. За відсутності захисних козирків на кар’єрних самоскидах, водії під час навантаження не виходять з кабін та перебувають за межами радіусу дії ковша екскаватора. Пошкоджено огородження на майданчику обслуговування насосних установок №2,3. Допущено вивішування частини автомобіля Comatsu HM-300-2 №3 за допомогою випадкових предметів без застосування спеціальних підставок.

В автотранспортній дільниці допущено вивішування частини автомобіля КрАЗ(№9) за допомогою випадкових предметів без застосування спеціальних підставок. На дні оглядової канави у боксі для ремонту автомобілів не укладено міцні дерев’яні решітки.

 

Посадовим особам підприємства під час перевірки надано роз’яснення щодо ефективних засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

За допущені порушення дві посадові особи притягнені до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Перевірка триває.

 

 

         Довідка:

  «Кіровоградське рудоуправління» було створене у 1935 році для забезпечення вогнетривкою сировиною заводів металургійної галузі. Підприємство знаходиться поблизу с. Катеринівки Кіровоградського району Кіровоградської області. На даний час розробляється Обознівське родовище вторинних каолінів. Гірничі роботи ведуться кар’єрним способом безтранспортною системою розробки з внутрішнім відвалоутворенням. При розробці застосовується сучасне гірничотранспортне обладнання нового покоління екскаватори HITACHI,  навантажувачі та самоскиди KOMATSU.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)