На контролі підготовка освітніх закладів до нового навчального року

Управління Держпраці у Кіровоградській області приділяє значну увагу для забезпечення належних умов праці, профілактики захворювань, нещасних випадків при організації навчального процесу.

Головні державні інспектори провели планові перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, технічного стану котелень та їх обладнання у шкільних та загальноосвітніх закладах відділів освіти Гайворонської, Голованівської, Благовіщенської та Долинської райдержадміністрацій.

 Особливу увагу було приділено наявності дозволів, інструкцій, графіку роботи кочегарів та навчання, вентиляції, укомплектованості систем опалення справними арматурами й контрольно-вимірювальними приладами та щорічній їх перевірці, стану електромереж й світильників, технічному і санітарному стану приміщень котельні, організації зберігання запасу палива, наявності й укомплектованості медичних аптечок, спецодягу й індивідуальних засобів захисту.

За наслідками комплексних перевірок було виявлено 135 порушень, постановами адміністративного суду зупинено роботи з експлуатації устаткування підвищеної небезпеки у Гайворонському та Голованівському районах.

        З метою забезпечення здорових і безпечних умов навчально-виховного процесу направлено звернення начальника Управлінням до працівників усіх районних (міських) управлінь освіти органів виконавчої влади і місцевого самоврядування та керівників закладів освіти щодо безумовного виконання вимог законодавства про охорону праці та виведення котелень з підвальних приміщень закладів, недопущення розміщення їх в прибудованих та розташованих безпосередньо в приміщеннях закладів.

            Також, направлено лист на управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації з відповідним аналізом стану охорони праці, інформацією про нещасні випадки в соціально-культурній сфері на піднаглядних Управлінню суб’єктах господарюванням і пропозицією вжиття консолідованих зусиль по недопущенню грубих порушень в галузі охорони праці.

         Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Ірина Чирва Репетир та заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Станіслав Сітнік взяли участь у нарадах-семінарах для працівників навчальних закладів, у яких взяло участь близько 250 осіб.

Під час виступів було презентовано роботу Управління, зосереджено увагу слухачів на питання дотриманні електробезпеки на харчоблоках, засобах колективного та індивідуального захисту.

Також питання безпечної експлуатації технічного стану котелень та їх обладнання у шкільних та загальноосвітніх закладах області буде розглянуто назасіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення у  вересні поточного року.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)