У СТОВ «Прогрес» акцентовано увагу на роботі з електроустановками

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів нараду з працівниками СТОВ «Прогрес» (с.Іванівка Долинського району) щодо виконання вимог організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000 В.

 Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках України та області, наголошено на дієвих заходах стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

Головний державний інспектор акцентував увагу на виконанні робіт з пересувними електроустановками та електрифікованим електроінструментом, а також при експлуатації та обслуговуванні сільськогосподарської  зерноочисної техніки.

Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування електроустановок електрозахисними засобами, які регламентуються правилами, положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям і іншими засобами індивідуального захисту. Звернув увагу на відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування електроустановок засобами захисту згідно з нормами комплектування, організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань, вилучення непридатних засобів.

Павло Третяк надав консультації і відповіді на всі запитання учасників заходу. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)