Угода про співпрацю з Пенсійним фондом – у дії

В рамках Угоди про співробітництво начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Ганна Масловська взяла участь у черговому засіданні «круглого столу» на тему усунення фактів «тіньової» зайнятості та використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, легалізації заробітної плати та детінізації доходів, яке було проведене в головному управлінні Пенсійного фонду в області. У засіданні також взяли участь представники обласного управління Державної фіскальної служби.

 Учасники «круглого столу» обговорили, як реалізуються на практиці поставлені перед вищеназваними обласними структурами завдання на поліпшення соціального страхування громадян Кіровоградщини. Детально розглянуті підсумки обміну інформацією у рамках моніторингу звітів страхувальників, у яких виявлені порушення законодавства про працю, такі як нарахування заробітної плати у розмірах менших від мінімального, відсутність повідомлення про прийняття на роботу, не нарахування заробітної плати у звітному місяці, зменшення фонду заробітної плати у порівнянні з минулим роком тощо.Учасники наради також розглянули стан сплати єдиного внеску у поточному місяці та обговорили організацію роботи відповідних державних структур щодо зменшення рівня заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України. В. о. начальника головного управління Юрій Шарпінський звернув увагу на показники надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду області, та зауважив на прямому зв’язку цього процесу із питанням детінізації заробітної плати працюючих громадян.

За підсумками «круглого столу» прийняті рішення щодо продовження роботи, спрямованої на зменшення заборгованості до Пенсійного фонду України із сплати єдиного внеску, а також детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

 i

https://www.facebook.com/GUPFU/?fref=nf

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)