Учасники «круглого столу» розробили рекомендації для роботодавців Світловодщини

В рамках проведення превентивних заходів, спрямованих на поліпшення стану промислової безпеки та охорони праці та з метою попередження виробничого травматизму, цього тижня у Світловодському міськвиконкомі відбулося засідання «круглого столу» за участю фахівців Управління Держпраці у Кіровоградській області з питань безпечного виконання робіт всередині ємностей (сушильні барабани, резервуари, цистерни та інше аналогічне обладнання, а також колектори, колодці, приямки та інші аналогічні місця) при проведенні яких не виключена можливість виділення в робочу зону пожежонебезпечних або шкідливих газів (газонебезпечні роботи).

 В засіданні взяли участь перший заступник Світловодського міського голови Олена Балюк , заступник міського голови Анна Нестеренко, головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, заступник начальника-головний страховий експерт з охорони праці відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Олександрійському районі Сергій Якименко, керівники підприємств та служб охорони праці КВКП «Водограй», СП ТОВ «Світловодськпобут», КП «Власівські мережі» Власівської селищної ради, Світловодське ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград», ТОВ «Господарник -1», КП «Житлосервіс 2012», КП «Житлосвіт 2012», КП «Добробут», ТОВ «Ярк-комфорт».

На засіданні було проаналізовано причини аварій та нещасних випадків які траплялися при виконанні газонебезпечних робіт та заходи щодо зменшення ризику їх виникнення. Про стан виконання заходів щодо усунення причин настання групового нещасного випадку зі смертельним наслідком який трапився 19 червня на КВКП «Водограй» доповів в. о. директора підприємства Михайло Сухін. Головні інженери Світловодського водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Ігор Підгірний та СП ТОВ «Світловодськ побут» Руслан Реут поінформували про додаткові заходи які були вжиті на підприємствах з метою недопущення аналогічних нещасних випадків

Анатолій  Шумейко зупинився на питаннях дотриманні вимог Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць (НПАОП 41.0-1.01-79), Типової інструкції по організації безпечного виконання газонебезпечних робіт (НПАОП 0.00-5.11-85), звернув увагу присутніх на те, що особи, які приймаються на роботу, пов'язану з безпосереднім обслуговуванням, ремонтом, випробуванням і налагодженням роботи споруд, комунікацій, устаткування, обов'язково проходять медичне обстеження на відповідність стану їхнього здоров'я вимогам до даної професії, а потім періодичні огляди згідно з Наказами МОЗ України. Запропонував провести на базі Світловодського водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП «Дніпро-Кіровоград» показові протиаварійні тренування з запрошенням представників інших підприємств.

В кінці засідання учасники круглого столу розглянули рекомендовані заходи для роботодавців і працівників щодо запобігання нещасним випадкам.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)