Завершено всебічну планову перевірку

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області завершено всебічну планову перевірку ПП «Дружба» (смт. Петрове Петрівського району). Фахівцями Управління в результаті перевірки виявлено 67 порушень,

 Основні порушення, які були виявлені в ході перевірки:

  Служба охорони праці.

Допуск до стажування (дублювання) не оформлюється наказом, що є порушенням п. 7.3 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Інженер з охорони праці не контролює організацію робочих місць у відповідності з нормативно-правовими актами з охорони праці, що є порушенням п. 3.14 Типового положення про службу охорони праці.

Відсутній маршрут руху сторожів затверджений керівником (автогараж, зернотік, тракторна бригада).

 

Тракторна бригада

Під час проведення ремонту обладнання та заміни робочих органів заточний верстат є невідєднаним від електричної напруги, що є порушенням ст. 13 Закону України „Про охорону праці” та роз. 2 п. 1.6  Правил охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13;

Не проведено вимірювання опору ізоляції обмоток зварювальних трансформаторів та перетворювачів струму (слід вимірювати після всіх видів ремонту і не рідше 1 раз на 12 міс.), що є порушенням ст. 13 Закону України „Про охорону праці” та роз. 5 п. 2.20  Правил охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13;

Використовуються випадкові предмети в якості опор під час зберігання і обслуговування с/г техніки та обладнання.

  На території підприємства не розроблено план (схему) руху транспорту та працівників із зазначенням дозволених та заборонених  напрямків, поворотів, розворотів, зупинок  виїздів, в’їздів тощо.

  На підприємстві не проведено перевірку манометрів з їх опломбуванням або клеймуванням (не рідше ніж 1 раз на 12 міс.)

 

Зернотік

На приймальних ямах зерноочисного комплексу БЦС -30 та БЦС - 50 на решітці люків для обслуговування не обладнані запираючими пристроями,

відсутнє огородження пасової передачі біля електродвигунів. В приміщенні зерноскладів на стінах не нанесено лінію максимального завантаження зерна.

 

Автогараж

  Заточний верстат експлуатується без пиловловлювача. На свердлильному верстаті не установлені відповідні пристосування (лещата), які закріплюються на столі (плиті) свердлильного верстата для обробки деталей.

 

Вантажопідіймальні механізми

Не допрацьована  інструкція  для  працівника,   відповідальних за  утримання  вантажопідіймального  крана в  справному  стані. До виконання вантажно-розвантажувальних робіт допускаються працівники, які не пройшли відповідне навчання згідно з вимогами. Результати технічних обслуговувань вантажопідіймальних кранів  не заносяться до журналу технічних обслуговувань і  ремонтів.

 

Електрогосподарство

  Не проведене опосвідчення стану безпеки електроустановок напругою понад 1000В у встановленому правилами порядку. Перебуваючи на підстанції, працівники під час перевірки не користувалися захисними касками, електротехнологічні працівників не проходять перевірку знань з електробезпеки у встановленому порядку.

 

Газове господарство

  Відсутній наказ про призначення відповідальної особи за газове господарство.Паспорт на газове господарство не ведеться.      Не заключений договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкового газопроводу і газового обладнання з організацією, яка має дозвіл на виконання зазначених робіт.

 

Гігієна праці

На підприємстві не ведеться журнал реєстрації професійних захворювань (отруєнь та інше). В ході проведення перевірки встановлено, що працівникам не проводиться передрейсовий медичний огляд (водії), що є порушенням ст. 17 Закону України «Про охорону праці», п. 4.1 розділ ІV Наказ № 65/80 від 31.01.2013  «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів».

За виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності трьох посадових осіб підприємства.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)