Про організацію безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт на металобазах

На ТОВ «Стілм» (Світловодськ) за участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку  Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка відбулася  консультативна  нарада  з питань організації  утримання  у справному стані і  безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, охорони праці під час виконання  вантажно - розвантажувальних  робіт.

 Проаналізовано причини, які призвели до нещасних випадків під час виконання робіт вантажопідіймальними кранами. Розглянуто питання   охорони праці під час виконання  вантажно - розвантажувальних  робіт (НПАОП 0.00-1.75-15). При обговоренні цих правил загострено увагу на особливостях  навантаження (розвантаження ) негабаритів довгомірних і великовагових вантажів.

Анатолій Шумейко також пояснив  вимоги до безпеки вантажно-розвантажувальних робіт немеханізованим способом та вимоги безпеки під час роботи на вантажопідіймальних машинах і устаткуванні, транспортуванні вантажів автонавантажувачами. Нагадав обов`язки  працівників, зайнятих  виконанням  транспортних  і складських робіт . Наголошено, що суб’єкт  господарювання, який експлуатує  вантажопідіймальні крани і машини, знімні  вантажозахоплювальні  пристрої, тару, колиски  для підйому працівників, забезпечує їх утримання  в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного  відомчого нагляду,обслуговування , технічного огляду та ремонту.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)