В Україні діють нові списки виробництв, робіт, професій зайнятість в яких дає право на пільгову пенсію

   Управління Держпраці у області звертає увагу роботодавців та працівників, що з 24 червня 2016 року  постановою Кабінету Міністрів України № 461 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на  пенсію за віком на пільгових умовах» затверджено нову редакцію списків виробництв, робіт, професій зайнятість в яких дає право на  пенсію за віком на пільгових умовах. Постанова  сприяє визначенню права працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, на пенсію за віком на пільгових умовах.

      Відповідно до зазначеної Постанови, право на пенсію на пільгових умовах  матимуть працівники, які безпосередньо зайняті повний робочий день на роботах з особливо шкідливими і важкими умовами праці. Серед них, працівники гірничих робіт, які зайняті повний робочий день на підземних роботах у розрізних кар’єрах, рудниках і відвалах; які обслуговують працівників зайнятих на підземних роботах(медперсонал підземних пунктів охорони здоров’я тощо); зайняті на будівництві, реконструкції, технічному переозброєнні і капітальному ремонті гірничих виробок.

         Зокрема, керівники шахт, а також всі керівні працівники та фахівці управлінь, контор, інженери з охорони праці втрачають право на пенсію на пільгових умовах.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)