14 підприємств Кіровоградщини було оштрафовано за порушення законодавства про працю

Згідно зі статтею 265 КЗпП України за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, Управління Держпраці у Кіровоградській області, за результатами перевірок, проведених фахівцями на підприємствах в липні 2016 року на засіданні комісії з розгляду справ про накладення штрафів за порушення законодавства України про працю та зайнятість населення було накладено штрафні санкції на 14 суб’єктів господарювання, які використовують найману працю. Загальна сума штрафів склала                  23200 грн.

          Зокрема:

 За порушення строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш ніж за один місяць, відносно 1 суб’єкта господарювання області винесено постанову про накладання штрафу на загальну суму 4350 грн.

 За порушення інших вимог трудового законодавства накладено штраф на 13 суб’єктів господарювання на загальну суму 18850 грн.

 Управління Держпраці у області звертає увагу, що штрафна санкція є вимушеним кроком при здійсненні державної контрольно-наглядової діяльності.

 

 Довідка: 11 березня 2016 року набув чинності наказ Мінсоцполітики України від 02. 02. 2016 року № 67, яким затверджена форма постанови про накладання штрафу уповноваженими посадовими особами  Державної служби України з питань праці, за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)