Колективний договір сприятиме соціальному захисту працівників Управління Держпраці

26 липня, з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин та узгодження інтересів працівників між профспілковою організацією, яка діє від імені трудового колективу та адміністрацією Управління Держпраці у області укладено колективний договір. В даному договорі  передбачені взаємні зобов’язання сторін щодо соціального захисту працівників, охорони праці,  нормування та оплату праці.

 

Укладення колективного договору свідчить про децентралізацію правового регулювання трудових відносин. Держава на рівні централізованих норм встановлює загальну процедуру укладання колективних договорів. Але багато норм законів про оплату праці, про відпустки не можуть бути реалізовані інакше, ніж шляхом укладання колективного договору.

Діє принцип незменшуванності прав працівників у порівнянні з законодавством, а також принцип збереження рівня соціальних і трудових прав і гарантій.

Контроль за виконанням колективного договору буде здійснюватись безпосередньо сторонами, які його уклали або уповноваженими представниками. Щорічно у строки, передбачені колективним договором, сторони будуть звітувати про його виконання.

Колективний договір підписали начальник Управління Сергій Подорожний та голова первинної профспілкової організації працівників Управління Держпраці Лариса Салтан.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)