Достукатись до роботодавців м. Світловодська та району із закликом про повну легалізацію найманих працівників

   В м. Світловодську та Світловодському районі фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області разом з міською владою та Федерацією професійних спілок області провели семінар з питань колективно-договірних відносин, оплати праці, змін до трудового законодавства, відповідальність за порушення законодавства про працю.

    Ні для кого не є таємницею, що окремі роботодавці, приймаючи на роботу нових працівників, не завжди поспішають укладати з ними трудові договори. При цьому люди не завжди усвідомлюють, що таким чином роблять своє становище беззахисним перед роботодавцем.

   За інформацією першого заступника Світловодського міського голови, при виконавчому комітеті створена група, до складу якої входять фахівці Управління Держпраці, яка виявляє випадки не легалізованої найманої праці і рекомендує роботодавцям привести працевлаштування у відповідність до норм чинного законодавства.

    З початку року проведено 367 обстежень, виявлено 46 незареєстрованих працівників, 33 з яких вже легалізовано.

    Ганна Масловська начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області акцентувала увагу учасників семінару на питаннях змін до трудового законодавства та відповідальності за порушення законодавства про працю, надала кваліфіковані консультації та відповіла на запитання.

   Учасники семінару виявили сподівання, що проведений захід переконає роботодавців дотримуватись нормативно-правових документів з питань оплати праці, а наймані працівники  пильнуватимуть дотримання цих норм по відношенню до себе та своїх колег.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)