Організацію безпечної експлуатації електрообладнання обговорено у Петрівській центральній районній лікарні

22 липня  в комунальному закладі «Петрівська центральна районна  лікарня» проведено семінар-нараду на теми: «Організація безпечної експлуатації ліфтів» та «Безпечна експлуатація електроустановок та електрообладнання», у якому взяли участь головний  державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Анатолій Шумейко та головний  державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Євтушенко.

 Анатолій Шумейко надав інформацію про порядок забезпечення  і утримання  в справному стані та організацію безпечної експлуатації ліфтів згідно з вимогами  правил НПАОП 0.00-1.02-08. Нагадав обов`язки  відповідальних осіб за організацію робіт з технічного  обслуговування і ремонту ліфтів та організацію їх  експлуатації,  обов’язки  електромеханіків та ліфтерів, які  визначаються  в інструкціях: посадових виробничих та з охорони праці. Наголосив на   організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці,  допуску їх до самостійної роботи у відповідності з Порядком  проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці. Пояснив  порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів ліфтів. Зупинився на питаннях  ведення  технічної документації та правилах  користування  пасажирськими, лікарняними і  вантажними ліфтами.

  Володимир Євтушенко в своєму виступі надав  інформацію про стан  електротравматизму у регіоні, вказав основні причини, які привели до електротравм. Загострив увагу присутніх на дотриманні працівниками вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів», зокрема щодо дотримання організаційних та технічних заходів безпеки при експлуатації електрообладнання, проінформував про повноту і якість інструктажу на робочому місці, необхідність застосування електрозахисних засобів відповідно з вимогами правил.   

    

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)