Завершено планову перевірку ПрАТ «Креатив»: підприємство набуло нового досвіду для подальшої діяльності

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області завершено планову перевірку ПрАТ «Креатив».

20 липня 2016 року, під головуванням начальника Управління Держпраці в області Сергія Подорожного, на базі підприємства відбулася нарада по підведенню підсумків перевірки.

 Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Юрій Касьян проінформував, що під час перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки було виявлено 96 порушень. Головний державний інспектор детально зупинився на тих, що стосувались дотримання «Правил безпеки для олійно-жирового виробництва» - експлуатації приміщення виробничої лабораторії, пристрою заземлення автоцистерни під час проведення операцій зливу легкозаймистої рідини, лінії подачі гексану до цеху екстракції, ввімкнення аварійної вентиляції тощо. Юрій Касьян наголосив, що подібні порушення слід ліквідувати негайно з метою уникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки.

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Сергій Бабенко наголосив на проведенні експертного обстеження та технічного діагностування вантажопідйомних механізмів.

Акцентувавши увагу на скороченні обсягів виробництва «Креативу» і зупинці деяких цехів, начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Ганна Масловська зупинилась на виявлених порушеннях у сфері трудового законодавства. Перевіркою встановлено порушення КЗпП та законів України «Про оплату праці», «Про відпустки» щодо обов’язку власника або уповноваженого ним органу проінструктувати працівника і визначити йому робоче місце, стосовно строків виплати заробітної плати (зокрема за час щорічної відпустки), які були допущені під час реорганізації виробничого об’єкта. Дані порушення були ліквідовані. Щодо штрафної санкції згідно зі ст.265 КЗпП (порушення інших вимог трудового законодавства) буде прийнято рішення у встановлені Законом строки.

По завершенню наради директор підприємства Григорій Капустян подякував за спільну роботу, відзначивши, що всі зауваження інспекторів позитивно вплинули на діяльність «Креативу», підприємство набуло нового досвіду. Сергій Подорожний у заключному слові підкреслив важливість усунення порушень у повному обсязі і у встановлені терміни. 


 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)