Виявлено порушення в лікувально-профілактичних закладах

  Управлінням Держпраці у Кіровоградській області в першому півріччі 2016 року були проведені планові та позапланові перевірки  дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в медичних закладах області, а саме: в Пологовому будинку ім. Святої Анни №2, КЗ «Кіровоградський обласний онкологічний диспансер», КЗ «Гайворонська центральна районна лікарня»,КЗ  «Олександрійська психіатрична лікарня», КЗ  «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги», КЗ «Олександрійський онкологічний диспансер»  КЗ «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»,КЗ «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер».

   Фахівцями Управління під час перевірок встановлено, що головними лікарями лікувально-профілактичних закладів проводиться відповідна організаційна робота по створенню належних умов для виконання державних вимог з питань охорони праці.

    В районних та міських лікарнях створені служби охорони праці, наказами призначені відповідальні особи, розроблені відповідні положення про службу охорони праці, створені комісії з навчання та перевірки знань з питань охорони праці, розробляються заходи щодо попередження травматизму, створення безпечних та нешкідливих умов праці. Наказами призначені відповідальні особи, за технічний стан та безпечну експлуатацію посудин що працюють під тиском.

   Разом з тим,  було виявлено низку порушень, які свідчать, що керівники лікувально-профілактичних закладів не в повній мірі здійснюють контроль за виконанням вимог законодавчих та нормативних актів з питань охорони праці,  забезпечення  належного оформлення і збереження документації та звітності.

      За результатами перевірок стану охорони праці  керівникам лікувальних закладів видані обов’язкові для виконання приписи, надані роз’яснення по нормативно-правовим актам з охорони праці для негайного усунення виявлених порушень.

     Під час перевірки за порушення  законодавчих правил охорони праці та інших нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 3 посадові особи.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)